תינוק זוחל ועומד אך לא יושב

דיון מתוך פורום  התפתחות הילד

03/01/2017 | 11:21 | מאת: אורית

שלום, בני בן 10 חודשים, נעמד והתחיל לזחול על 6 בגיל 7 חודשים, מאז עומד בלי בעיה (מחזיק במשהו, אפילו משהו מתנדנד/לא יציב מספיק לו), הולך סביב רהיטים ועובר מרהיט לרהיט באוויר, הולך בבית עם שרשרף, אך לא מתיישב! ואם מושיבים אותו מאוד לא אוהב את זה ומיד 'בורח' לזחילה. אם מסיחים את דעתו ע"י צעצוע הוא מסוגל לשבת יציב עד שמבין שהוא יושב ושוב בורח. כשזה לא על משטח ישר (למשל כסא, נדנדה, בימבה) יושב בלי בעיה, מאוד יציב עם גב זקוף... האם יש סיבה להתערב במקרה הזה? או לחכות בסבלנות עוד?

נשמע שבנך מתפתח יפה. נסי להושיבו על שרפרף כשכפות רגליו מונחות על הרצפה( חבילת טיטולים מלאה) ושרפרף גבוה כמו שולחן וכך לשחק איתו משחק תואם גיל כמו הכנסת קוביות לדלי... יש לזכור שתינוק משחק ברצף כ5 דק ואז לשחררו. כך לחזור מס פעמים ביום.

מנהל פורום התפתחות הילד