גבינות

דיון מתוך פורום  תזונה בהריון - תוספי תזונה בהריון

05/06/2014 | 16:12 | מאת: נויה

שלום, אני בשבוע 16 להריון. אתמול אכלתי מאפה המכיל גבינות - גבינת קממבר,בולגרית וקשקבל. רק לאחר שאכלתי נאמר לי כי אלה גבינות אסורות למאכל בזמן ההריון (אינני יודעת אם הן מפוסטרות ). שאלתי היא - האם גם לאחר אפיה בחום גבוה או בישול של גבינות אלה יש סכנה בחיידק הליסטריה? האם עליי להיבדק? אודה לתשובתך.

05/06/2014 | 17:07 | מאת: שירי רובינזון בצלאל

נויה שלום, האיסור בהריון הוא על מוצרי חלב שאינם מפוסטרים. הסיבה שבגללה יש להקפיד על אכילת מאכלים מפוסטרים היא שחלק מהחיידקים עמידים בתנאי חום וקור ולכן שורדים הקפאה ואפייה. אני ממליצה להתייעץ עם הרופא המטפל. בהצלחה

מנהל פורום תזונה בהריון - תוספי תזונה בהריון