תזונה נכונה ומזינה

דיון מתוך פורום  תזונה בהריון - תוספי תזונה בהריון

02/03/2014 | 20:40 | מאת: ענת

שלום רב, מאחר ואינני אוכלת בשר כמעט בכלל (אולי רק בימי שישי וגם בקושי ורק עוף ). רציתי לשאול לגבי תחליפים שיכולים להוות תחליף לבשר. בדרך כלל אני נוהגת לאכול בבוקר קערה של דגנים עם חלב , אח"כ סלט ירקות עם 2 פרוסות גבינה או פריכיות עם קוטג, ובצהריים ספגטי עם שניצל תירס, או סלט עם קינואה וטונה.עד הערב בו אני מכינה שוב 2 פרוסות עם גבינה צהובה. בין לבין אני אוכלת פירות אגס, תפוס, בנננה , אפרסמון.נראה לי שזה לא מספיק בכלל לאשה בהריון והייתי שמחה לשמוע מה מומלץ לצרוך וכמה. תודה רבה.

04/03/2014 | 19:30 | מאת: שירי רובינזון בצלאל

ענת שלום, למי שאינו צורך בשר מומלץ לאכול יותר קטניות+דגנים, ירקות ירוקים, אזוגים ושקדים. מומלץ לבדוק את רמת ההמוגלובין ולראות שאין ירידה ברמתו בדם. לא הייתי ממליצה לצרוך יותר מ2-3 מוצרי טבעול בשבוע. שימי לב כי ההמלצה היא לא יותר מ2 מנות דג שבועיות, כ340 גר' לשבוע. על מנת לקבל תפריט מדוייק מומלץ לפנות לדיאטנית המתמחה בהריון, כיוון שבלתי אפשרי לתת תפריט ספציפי בלי שיש מולי את כל הנתונים שלך. בהצלחה

מנהל פורום תזונה בהריון - תוספי תזונה בהריון