תינוק בן חמישה וחצי חודשים

דיון מתוך פורום  הורים לפגים ותינוקות

20/02/2014 | 18:09 | מאת: דנה

הבן שלי בן חמישה חודשים וחצי. התחיל השבוע גן (עשינו הסתגלות של שעתיים, ארבע שעות, שש שעות, יום מלא) מהרגע שנכנס לגן הפסיק להתייחס אליי ואל בעלי. כשאני באה לקחת אותו הוא בקושי מחייך אליי אם בכלל לרוב מתעלם וממשיך לעשות את מה שעשה לפני שהגעתי. היום כשהגעתי לאסוף אותו הוא שיחק באוניברסיטה כשבאתי אליו הסתכל עליי לשניה והמשיך לשחק. כשניסיתי להזיז את הצעצועים משך יד לכוון המשחק ולא נתן שום יחס רק אחרי שהרמתי אותו חייך. בעלי תמיד משחק איתו בבוקר לפני שהולך לעבודה ואומר שגם מאז שנכנס לגן לא מתייחס אליו. למטפלות שלו בגן הוא ממש חייך כשהלכנו היום הביתה. על מה זה יכול להעיד? מה הסיבה לשינוי בהתנהגות?

23/02/2014 | 13:30 | מאת: פרופ' יעקב קוינט

שלום דנה כדי לענות על שאלתך צריך לדעת האם בשעות אחר הצהריים והערב, לאחר שהוא נחשף אליכם מחדש, הוא מתחיל יותר ויותר לחייך אליכם או שגם בשעות אלה הוא מתעלם מכם. אם בשעות אלה, לאחר שעות הגן, הוא "מפשיר" בהדרגה וחוזר לקשר שהייתם רגילים אליו, נראה שאין בעיה. מדד נוסף הוא הקשר איתכם בסופי שבוע. אם אז הוא חוזר להיות ילד תקשורתי כפי שהייתם רגילים, כנראה שמדובר בהסתגלות שתיקח את הזמן שלה עד שיזכור אתכם היטב ויעדיף אתכם על פני חפצים שמעסיקים אותו. במקרה של ספק יש כמובן להתייעץ עם רופא הילדים בברכה

מנהל פורום הורים לפגים ותינוקות