רפלוקס ועצירות אצל פג

דיון מתוך פורום  הורים לפגים ותינוקות

22/12/2013 | 12:32 | מאת: מירי

שלום , בני התאום פג נולד בשבוע 31, כיום הוא בן חודשיים כרונולוגי ושבוע וחצי גיל מתוקן . בשבוע האחרון של השהות בפגיה הסמיכו לו את האוכל עם קורנפלור עקב הורדת סטורציות. הכלכלה שלו הייתה רב הזמן חלב אם והשלמות עם סימילאק נאושור . היציאות שלו היו בממוצע אחת לשלשה ימים . אחרי שהשתחררנו מהפגיה סבל מכאבי בטן ולא היה עושה יציאות לבד אלא רק בעזרת גירוי מדחום ואחרי התייעצות עם הרופא הורדנו את הקורנפלור ואת הברזל נתנו בהדרגה . ללא קורנפלור , בערך כל שלוש ארוחות עד יום , היה עולה לו האוכל ויורד והילד היה חסר מנוחה וצורח. הילד לא היה פולט ברב המקרים אולי מעט חלב היה יוצא מהאף והיה ריח של צרבת מהפה . הילד עולה יפה במשקל. הרופא שיער שזה רפלוקס סמוי והמליץ להחזיר קורנפלור אבל התופעה של הרפלוקס עדיין קרתה. ניסנו להביא לילד אינפמיל ar במשך חמישה ימים וזה עשה לו אבני צואה ועצירות נוראית (תופעת הרפלוקס הסמוי לא קרתה בימים האלו ) . החלפנו לו לנוטרילון ar , ניקינו לו עם מדחום את כל ההצטברות של אבני הצואה מהקיבה , וגם עם הפורמולה החדשה לא נראה תופעת רפלוקס אבל עדיין אבני צואה עצירות נוראית ומעט צואה מהולה בדם קשה. אנחנו עם נוטרילון כבר כמעט שבוע . מיואשת ומתוסכלת האם הילד מקבל את התזונה הנכונה (מפסיד חלב אם / סימילאק של פגים) , אולי הילד רגיש לחלב ? מה עוד אפשר לנסות ? לבדוק ?

26/12/2013 | 18:24 | מאת: פרופ' יעקב קוינט

שלום מירי לא הבנתי מהתיאור שלך האם יש לך עדיין אפשרות לחזור להנקה. אם כן, זה הדבר הראשון שהייתי ממליץ. אם אין לך כבר אפשרות לחזור לחלב אם הייתי חוזר לפורמולות הרגילות הקיימות ומפסיק את השימוש בפורמולות ar. באם שתי אפשרויות אלה לא מצליחות לפתור את הבעייה יש צורך בהמשך בירור אצל גסטרואנטרולוג ילדים כדי לשלול בעיה בתפקוד של המעי ואולי אף לבצע צילום מיוחד של המעי הגס. בברכה

29/12/2013 | 14:31 | מאת: מירי

שלום , כשאני חוזרת להנקה חוזרת בעיית הרפלוקס הסמוי .. למה להפסיק עם ה ar? בגלל העצירות ? או בגלל שהם פגים ועדיף לתת להם חלב אם או תמל מיוחד לפגים ? קיבלתי הפנייה לגסטרו אבל זה רק לעוד שבועיים ובינתיים אני לא יודעת מה לעשות .. העצירות עדיין קיימת .. אני מנסה לתת מעט שמן זית באוכל אבל בינתים זה לא עזר ..

30/12/2013 | 08:19 | מאת: פרופ' יעקב קוינט

שלום מירי נושא הרפלוקס הסמוי לא הוכח בוודאות ולכן יתכן שכלל לא קיים. חלב אם הוא האוכל המומלץ ביותר לפגים ויקל מאד על בעיית העצירות. כפי שכבר כתבתי, אם אין הקלה צריך יהיה לבצע בירור נוסף בברכה

מנהל פורום הורים לפגים ותינוקות