בעיות נשימה/ עיכול? או אין בעיה בעזרת השם :-)

דיון מתוך פורום  הורים לפגים ותינוקות

07/12/2013 | 04:14 | מאת: אמא לתאומים

שלום פרופ'. אנו הורים לפגים בני חודש וחצי, במשקלים 3200 ו 3400 נולדו בשבוע 33 והשתחררו כעבור שבועיים. אני מעט מודאגת מאחר ובני משתעק, מאדים לעיתים נראה אפילו סגלגל, מכווץ אגרופים ואת הרגליים כלפי הבטן בזמן האוכל. הנשימות שלו כבדות מאד. (לציין שהוא אוכל מהר ומתאמץ) אני עושה לו הפסקות רבות על מנת להקל עליו ומרימה לגרפס פעמים רבות בזמן האוכל כדי להקל. לציין: שהוא פולט הרבה מהאוכל לעיתים בזמן האכלה ולעיתים גם 3 שעות אחרי האוכל ממש לפני האכלה הבאה. המזון יוצא לרוב מהפה אך גם דרך האף ופעמים רבות נשמע מתאמץ במיטה ומוצאים אותו עם נוזל לבן (כנראה האוכל) יוצא מהאף. האם יש לבדוק בעיות במערכת העיכול? או הנשימה? האם יש קשר לכך שיש לו בקע תבורי?

08/12/2013 | 12:40 | מאת: פרופ' יעקב קוינט

שלום רב מה שאת מתארת מתאים לתופעה הנקראת רפלוקס של תינוקות כאשר הפליטות מלוות בהשתקות, חרחורים ונשימה כבדה יש לטפל בכך באמצעות הגבהת התינוק, הסמכת האוכל או באמצעות תרופות לפיכך, ממליץ מאד לפנות לרופא הילדים או למומחה גסטרואנטרולוג ילדים כדי לשקול טיפול בברכה

מנהל פורום הורים לפגים ותינוקות