תינוק בן 4 חודשים

דיון מתוך פורום  הורים לפגים ותינוקות

24/10/2013 | 10:08 | מאת: דנה

אני אמא לתינוק בין 4 חודשים. כאשר היה בין חודשים היתה לו מחלת חום ויראלית. בבדיקות דם שנעשו ספירת הדם היתה תקינה למעט טסיות בדם שהיו 558. (הנורמה 450) בביקורת אצל רופא הילדים הפנו אותנו לבדיקת דם חוזרת ובה הליקוציטים היו 19.4 והטסיות 524. הרופאה ביקשה לחזור על בדיקות הדם ולאחר כשבועיים הליקוציטים היו 18 הטסיות עלו ל 811 כדוריות דם אדומות 5.6 ו- MCV 73 הרופאה הפנתה לעוד בדיקות דם יותר מקיפות אך אמרה שזו מחלה ויראלית. בדיקות שתן תקינה ובתרבית נרשם Enterococcus faecalis (group D 100,000 CFU/ml-גדול מ - האם יכול להיות שהתרבית לא סטרילית? היא נלקחה משקית והועברה לקופסה לאחר מכן.. ביעוץ נוסף שקיבלנו נאמר לנו שאולי יש לו מחלת הנשיקה? הילד ללא חום אוכל וישן כרגיל. האם ניתן לחסן אותו במקרה כזה? יש לו עוד יומיים חיסון 4 חודשים.. אשמח לתגובתכם, סליחה על אורך השאלה כי אני קצת מודאגת מהבדיקות שכבר חודש לא תקינות..

28/10/2013 | 10:45 | מאת: פרופ' יעקב קוינט

שלום דנה השאלה מורכבת ואולי יש קשר בין כל הדברים, אם כי לא בוודאות 1. נושא הטסיות הגבוהות דורש בירור ויכול להעיד על זיהום נסתר, למשל זהום בדרכי השתן. לפיכך, יש לחזור על תרבית השתן ולהתייחס אם שוב צומח חיידק מעל 100,000 מושבות. אם מוכח זיהום בשתן יש לטפל ולבצע בירור מדוע ישנו זיהום כזה (יעוץ נפרולוגי ואולטראסאונד כליות) 2. נושא הטסיות מחייב בירור אצל המטולוג ילדים אם ההסבר איננו זיהום 3. הייתי ממתין עם חיסון עד שיהיה ברור שאין כעת זיהום נסתר בדרכי השתן בברכה

מנהל פורום הורים לפגים ותינוקות