ניתוח אף לפגית

דיון מתוך פורום  הורים לפגים ותינוקות

02/10/2013 | 09:42 | מאת: לי

שלום רב, ילדתי בשבוע 25+1. בתי נולדה במשקל 652 גר' והיתה מונשמת למשך חודש וחצי ומאושפזת 4 חודשים בפגיה טיפול נמרץ, כיום היא 10 חודשים מתוקן. עקב ההנשמות (CPAP), נפגע לה האף, אין סחוס שתומך והנחיר הימני נראה גדול יותר מהשמאלי. שאלתי היא: האם האף "יסתדר" עם הזמן או מחייב ניתוח פלסטי? ואם ניתוח, מאיזה גיל ניתן ומומלץ לנתח? למיותר לציין את פחדיי מההרדמה שלפני הניתוח. בברכה, לי.

03/10/2013 | 07:49 | מאת: פרופ' יעקב קוינט

שלום לי הפגיעה באף כתוצאה מהנשמה ממושכת אצל פגים איננה מסתדרת בעצמה ויהיה צורך לשקול ניתוח לתיקון הפגם. כיוון שהילדים גדלים ומשתנים עם הזמן מקובל לנתח בשלב מאוחר יותר מציע להתייעץ לגבי מועד הניתוח עם רופא אף אוזן גרון או רופא פלסטיקאי בברכה

מנהל פורום הורים לפגים ותינוקות