טיפול במסגרת התפתחות הילד לתאומות פגות

דיון מתוך פורום  הורים לפגים ותינוקות

19/08/2013 | 16:22 | מאת: דורית

שלום פרופ' קוינט, בשבוע שעבר נולדו לי תאומות פגות, שנמצאות כרגע בפגיה. שמעתי מהורים אחרים שמגיע לנו טיפול במסגרת התפתחות הילד. מה זה אומר, ומתי אני צריכה להתחיל לטפל בזה? תודה, דורית

20/08/2013 | 08:08 | מאת: פרופ' יעקב קוינט

שלום דורית פגים במשקל 1.5 ק"ג ומטה מופנים כשגרה להמשך מעקב המכונים להתפתחות הילד בבתי החולים או בקופות החולים לאחר שחרורם מהפגייה. פגים גדולים יותר או תינוקות בשלים שעברו מחלות משמעותיות לאחר הלידה מופנים גם הם להמשך מעקב במכונים. לקראת שחרור מהפגייה יוחלט אם הן זקוקות להמשך מעקב במכון להתפתחות הילד ואם כן, תקבלי הפנייה. כאמור ניתן לעקוב הן במסגרת המכון בבית החולים והן במסגרת המכונים בקופות החולים. המעקב אינו כרוך בתשלום ונמצא בסל הבריאות בברכת בריאות שלמה ושנה טובה

מנהל פורום הורים לפגים ותינוקות