לחץ דם בריאות אצל פג

דיון מתוך פורום  הורים לפגים ותינוקות

17/02/2015 | 07:55 | מאת: דודה מודאגת

אחיינית שלי נולדה לפני חודש בשבוע 27+1. היום גילו לה לחץ דם בריאות. מה המשמעות של הדבר הזה? האם יש לכך טיפול? מהם סיכויי ההחלמה והחיים הנורמליים בעתיד? כרגע היא שוקלת כ 800 גרם בלבד ונולדה בטרם זמנה בגלל חשד להתפתחות איטית. עד היום היתה בריאה והרופאים בסהכ מרוצים מההתפתחות שלה. עד כה נעזרה יחסית במעט חמצן. תודה.

27/04/2015 | 21:28 | מאת: ליטל בוזאק

דודה מודאגת שלום רב, אני יודעת שעבר זמן רב מאז פנייתך אלינו אך מקווה שתשובתי תעזור לקוראים שלנו. יתר לחץ דם ריאתי נמצא בקרב הרבה פגים. המשמעות היא בסופו של דבר חמצון לא תקין. יש לכך טיפול ובמבט לעתיד יש סיבה להיות אופטימיים! הגדילה והעלייה במשקל הם תורמים מאוד גדולים וכל עוד לא מתפתחת מחלה שמשנה את רקמת הריאות לא תראו או תרגישו את התופעה כבר בשחרור מבית החולים. אם יש לך עוד שאלות את מוזמנת לפנות אלינו. בברכה

מנהל פורום הורים לפגים ותינוקות