עלית משקל אצל פג

דיון מתוך פורום  הורים לפגים ותינוקות

29/12/2014 | 10:44 | מאת: דליה

שלום, בני נולד בשבוע 34, תאום, במשקל 2.40ק"ג. כיום בן שנה וחודשיים. שקל בגיל שנה וחודש 7.5 קילו. ניזון מהנקה בלבד עד לגיל 5 חודשים. עד אז עלה יפה מאוד במשקל. אחר כך עברנו לניאוקייט בגלל שלשולים ריריים ומעט דם, שפסקו עם המעבר לניאוקייט. המעבר לווה בהפרעת אכילה. הילד פשוט סרב לאכול, ולאט לאט עם עזרה מקצועית יצאנו מזה. בגיל שנה התחלנו לתת חלב, עברנו למטרנה ללא לקטוז, והכל בסדר. כיום הילד אוכל סביר (לא כמויות מרשימות, אבל ברצון) פירות, ירקות, בשר, פחמימות, מעדני חלב, ממעט מאוד במטרנה. נותן צואה בין פעם לפעמיים ביום. אין שלשולים. לא סובל מכאבים ופעלתן מאוד. סך הכל ילד מתוק, מפותח, נבון ומקסים. האם העליה שלו במשקל סבירה, או שמא כדאי לעשות בדיקות? בדיקות דם שביצענו עד כה תקינות, כולל המוגלובין 12. נבצע לו בקרוב בדיקת צליאק כי יש לאחיו הגדול. בגובה הוא קפץ באחוזונים לכמעט אחוזון 50 (מתוקן). ובהיקף ראש - אחוזון 25 לערך. (גם כן מתוקן)

29/12/2014 | 13:52 | מאת: פרופ' יעקב קוינט

שלום דליה סביר מאד שמדובר בילד בריא, רזה ובגובה תקין. אני מבין שרופא הילדים בתמונה ועשה את הבירור הנדרש לגבי המשקל הנמוך. אם השלמת הבירור לא תמצא דבר והגדילה לגובה תמשיך באותו אחוזון, הייתי מסתפק במעקב בלבד אצל רופא הילדים ולא מרחיב את הבירור בשלב הזה. בברכה

מנהל פורום הורים לפגים ותינוקות