עליה במשקל תינוק יונק

דיון מתוך פורום  הורים לפגים ותינוקות

29/11/2014 | 19:27 | מאת: שירן דרזנר

בני נולד במשקל 3100 , לאחר הלידה ירד במשקל ל 2650, בגיל חודשיים ושבוע שקל 4500, וכעת בגיל 3 חודשים שוקל 5100. ניזון מהנקה בלבד, לפי דרישה , בלילות מסוימים ישן 8 שעות ברצף, ולעיתים מתעורר פעם עד פעמיים לפני עלות השחר. האם מדובר בעלייה תקינה? או שמא עליי להוסיף תמל. יש לציין שהילד עושה קקי בין 3-6 פעמיים ביום, ונותן שתן בצורה מספקת למדי .

30/11/2014 | 09:50 | מאת: פרופ' יעקב קוינט

שלום שירן עליית המשקל של תינוקך על גבי עקומת הגדילה של משרד הבריאות מראה שהוא עולה היטב מעט מעל אחוזון 3 ובצורה יציבה, מה שמעיד על גדילה תקינה. העובדה שהוא עולה באחוזונים הנמוכים אינה מעידה על בעיה ותלויה בין השאר בנטייה הגנטית שלו. לפיכך, לא הייתי נותן תוספות או משנה במשהו בהנקה כל עוד העלייה יציבה על עקומה קבועה, גם אם היא נמוכה בברכה

מנהל פורום הורים לפגים ותינוקות