בדיקת CT אצל תינוק בן שבועים

דיון מתוך פורום  הורים לפגים ותינוקות

27/10/2014 | 11:21 | מאת: תמר

שלום פרופ' קוינט. בן שלי שהיה בן שבועים נפל מסלקל, לקחנו אותו בתל השומר ועשו לא בראש CT.היה הכל בסדר. עכשיב הוא בן 3 חודשים. מאז מודגת מאוד כי שמעתי שקרינה מאוד לא טוב במיוחד אצל תינוקות, וזה יכול להיות גורם לסרטן.כל יום אני חושבת על זה, לא יודעת מה כמות של קרינה עשו לו, אם זה שונה ממבוגרים? תודה רבה

27/10/2014 | 11:59 | מאת: פרופ' יעקב קוינט

שלום תמר במקרים של חבלה בראש וחשד לדימום פנימי נאלצים לא פעם לבצע בדיקת CT דחופה בתינוקות למרות הקרינה. אני שמח שלא נמצא דימום ואני מבין שהתינוק מתפתח יפה ובריא. הסיכון לסרטן מבדיקת CT אחת הוא נמוך מאד. בברכה

מנהל פורום הורים לפגים ותינוקות