הנקה

דיון מתוך פורום  הורים לפגים ותינוקות

08/09/2014 | 22:45 | מאת: אנה

שלום, בני בן 3 חודשים וחצי. בני יונק הנקה מלאה ללא כל תוספת. וכי אני חוזרת לעבודה רציתי לגמול אותו. נסיתי מטרנה ושני סוגי סמילאק אחד על בסיס חלב והשני ללא לקטוז. כל פעם שהוא מקבל בקבוק תמ"ל רואים פריחה אדומה מסביב לפה ומקיא אחרי רבע שעה... רציתי להגיד כשנולד למשך 3 ימים קיבל סמילאק מבית חולים רמב"ם ואחרי זה עבר להנקה מלאה או שאיבה ומתן חלב אם בבקבוק. רציתי לשאול-למה פתאום אחרי שקיבל בעבר סמילאק פתאום הוא מקיא ויש לו פריחה? מה עליי לעשות? האם כדאי להחליף פורמולה? האם הוא רגיש לחלב פרה?

09/09/2014 | 07:11 | מאת: פרופ' יעקב קוינט

שלום אנה נראה שמדובר ברגישות לחלב פרה ולכן אל תנסי יותר פורמולות רגילות העשויות כולן מחלב פרה (כולל פורמולות ללא לקטוז). יש צורך בבדיקה אצל רופא הילדים כדי שיסיים את האבחון וידריך אותך לגבי הפורמולות המיועדות לילדים עם רגישות לחלב פרה. התופעה של הופעה מאוחרת של רגישות (שלא הייתה בתקופה הראשונה לחיים) מוכרת. בברכה

10/09/2014 | 11:55 | מאת: אנה

האם בני יסבול כל חייו מרגישות לחלב פרה? האם הרגישות עוברת? איך פתאום יש לבני רכישות למרות שאין אף אחד במשפחה שהיה לו או שיש לו רגישות?

מנהל פורום הורים לפגים ותינוקות