שתייה מרובה מאוד. מאוד.

דיון מתוך פורום  הורים לפגים ותינוקות

09/06/2014 | 09:02 | מאת: שמעון

שלום, יש לי בן בגיל שנתיים ו-3 חודשים. חצי מתאומים.נולד פג הבעיה היא שהוא לא מפסיק לשתות... הוא שותה כמויות אדירות של מים יחסית לפעוט ובכלל הוא מסיים בקבוק מים בכמה דקות ומיד מקים אותנו שנמלא לו עוד בקבוק סייים? עוד פעם לקום למלא לו את הבקבו וכך הלאה מספר פעמים גם בגן שמו לב לעניין וגם שם הוא לא מפסיק לשתות בכמויות. הגננת אמרה שיש לה קנקן מיוחד בשבילו... בלילה לפני השינה הוא שוצתה בקבוק וחצי. האם זה נורמאלי? על מה זה יכול להצביע? תודה מראש, שמעון

10/06/2014 | 12:54 | מאת: פרופ' יעקב קוינט

שלום שמעון מדובר בהרגל שצריך להפסיקו. ילדים בגיל זה נוטים לעיתים להפוך את המוצץ לבקבוק ולשתות כמויות כאלה, בד"כ מדובר בבעיה התנהגותית ולא רפואית. יש להוריד בהדרגה את הכמויות ולא ל"היכנע" לכל מה שהילד מבקש גם במחיר של בכי ומחאות של הפעוט. לעיתים רחוקות נובע הדבר ממחלות כמו סוכרת נעורים או פגיעה ביכולת ריכוז השתן. לגבי סוכרת כדאי לבדוק שתן ולהוכיח שאין סוכר בשתן לאחר לילה ללא שתייה . לגבי יכולת ריכוז השתן כדאי לראות שלאחר לילה שלם ללא שתייה השתן מרוכז יותר (צהוב-צהבהב ולא בהיר לחלוטין). הייתי כמובן מערב את רופא הילדים בנושא. בברכה

15/06/2014 | 09:04 | מאת: שמעון

פרופסור יעקב קוינט בוקר טוב. עשינו בדיקות דם ושתן ותודה לאל הכל יצא בסדר. ציינת כי זהו הרגל שיש להפסיקו. השאלה היא למה? האם קיימת סכנה כלשהיא? האם א בריא לשתות הרבה? תודה, שמעון

מנהל פורום הורים לפגים ותינוקות