תינוק שאינו יוצר קשר עין

דיון מתוך פורום  הורים לפגים ותינוקות

14/10/2017 | 21:57 | מאת: לי

נועה שלום, ילדתי את בני השלישי לפני שבעה שבועות בדיוק, בשבוע 36+0, במשקל 2.5 קילוגרם. בכל החודש הראשון ישן כמעט כל הזמן מלבד בזמן האוכל. בשלושת השבועות האחרונים הוא קצת יותר עירני. כלומר הוא יונק משך זמן ארוך (בערך 30-60 דק לארוחה) ואחכ ער בערך חצי שעה-שעה בכל פעם. שני הבנים הגדולים נולדו בשבוע 37+0 ו 37+5 ולא התנהלו כך בכלל ולכן אני קצת מודאגת.. שניהם היו מאוד עירניים, חברותיים, יצרו קשר עין וחייכו כבר בגיל חודש. בני הקטן תכף בין חודשיים וכלל לא יוצר קשר עין ולרוב מסיט את מבטו כאשר אנחנו מדברים אליו. האם יש סיבה לדאגה? האם שבוע הלידה משמעותי? כיצד עלינו להתנהל עימו. היינו אצל רופאת התפתחות כשהיה בן חודש (לפני שלושה שבועות) והיא אמרה שהוא נראה בסדר גמור.. אשמח לעצתך

שלום אמא יקרה, עבר הרבה זמן מאז ששאלת את שאלתך ואני מתנצלת על כך. ייתכן מאוד כי המענה שלי אינו רלוונטי יותר אך ארשום אותו בכל זאת. תחילה יש תמיד לזכור כי כל ילד הוא שונה מאחיו בקצב ההתפתחות שלו ובאופיו ולכן אין צורך לצפות ממנו להתנהגות זהה לשל אחיו. שנית, תינוק אשר שבוע הלידה שלו הוא 36 שבועות נחשב לפג (אמנם פג על הצד הבוגר, אך עדיין פג) כותרת זו מזכה אותו בשתי התנהגויות אשר אופייניות לפגים בתחילת חייהם- 1. שינה מרובה עם ההתעוררות לאכילה ללא אינטראקציה משמעותית עם ההורים. 2. סטיית המבט מההורים או כל מטפל אחר אשר מנסה לעורר את תשומת ליבם. סטיית המבט אינה קשורה בהכרח בשום קושי פיזי או התפתחותי או בחוסר עניין בסביבה. לרוב סטיית המבט אצל פגים בתחילת חייהם היא ניסיון להוריד/ לווסת את עומס הגירויים אשר מספקת הסביבה מחוץ לרחם. בכל אופן, בהיותך אם מנוסה את וודאי ערה לשלבים ההתפתחותיים אשר מצופים מתינוקך וטוב שכך. במקרה של פגים ייתכן מעט עיכוב בהתחלה אך תמיד חשוב להמשיך במעקב כפי שעשית ולעלות את חששותייך ודאגותייך בפני הצוות הרפואי ואחיות טיפת חלב בכדי לקבל מענה וטיפול הולמים. תמיד ניתן לבקש ייעוץ חוזר עם רופא ההתפתחות והרופא המטפל. מאחלת לכם חיים בריאים ומאושרים, חג שמח, נועה

15/12/2017 | 23:32 | מאת: תשובה לנועה

תודה רבה על המענה המאוחר אך המפורט. הכל טוב, התינוק הקטן חברותי וחייכן במיוחד (: חג שמח

מנהל פורום הורים לפגים ותינוקות