חיסון פוליו opv

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים - משרד הבריאות

06/09/2013 | 23:14 | מאת: ריטה שפירו

לפני 12 ימים עשיתי לילדה שלי בת 8.5 חיסון opv. ביום רביעי לפתע עלה לה חום 39.2 . יום למוחורת היה חום 37.4 , כאשר חום נאלם לחלוטין יצא לה פריחה בחלק העליון של הגוף כלומר בצוואר , חזה, ועל הגב. גם מתחת לעיניים צצו שקיות אדומות וגם עיניים אדומות מאוד. השאלה שלי האם אני יכולה ליחס את התופעות הללו לתופעות לוואי של החיסון או שיש לפנות לרופא ולחפש מחלת ילדים כלשהי??? פשוט בשום מקום לא מצאתי תשובות לשאלה מהם התופעות לוואי של פוליו opv! תודה מראש. ריטה

08/09/2013 | 06:57 | מאת: ד"ר גיל הירשהורן

אחרי חיסון יש לעתים חום ופריחה. אבל נדיר מאוד שזה מתרחש ארחי 12 יום תופעות הלוואי הן קלות, חולפות מאליהן ולא גורמות לנזק ארוך טווח. כתמיד רצוי להתייעץ עם רופא המשפחה

מנהל פורום חיסונים לילדים - משרד הבריאות