בת שלושה וחצי חודשים

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים - משרד הבריאות

06/09/2013 | 23:07 | מאת: מירב

שלום יש לי שלוש בנות. בת 8 בת 5 ובת שלושה וחצי חודשים. אני מניקה אותה הנקה מלאה. הצינוקת קיבלה רק מנה אחת של חיסון מומת ואמורה עוד שבועיים לקבל מנה שנייה. הגדולות לא חוסנו במוחלש עדיין. יש חי אחיינים שחוסנו לפני שבועיים במוחלש. בשל צקופת היגים נפגשנו איתם פעם אחת כאשר ביקשתי מבנותיי דלא יתקרבו אליהם שמא ייגבקו ויהיו נשאיות. אני חוששת שידביקו את התינוקת. הקפדתי שישטפו ידיים. אבל בכל זאת מדובר בילדים ואני לא יכולה תמיד להשגיח. האם עליי להימנע ממפגש עם האחיינים לחודש הקרוב? האם התינוקת מחוסנת או לא? אני בלחץ מכל העניין . צודה על תשובתכם מירב

08/09/2013 | 06:54 | מאת: ד"ר גיל הירשהורן

אין מקום לדאגה התינוקת שיונקת מחוסנת דרך הנוגדנים שמקבלת ממך ומהחיסון שקיבלה אי אפשר וגם צריך להמנע ממגע עם מחוסנים. בכל מקרה תמיד יש להקפיד על נטילת ידיים - זה טוב לכל מצב ובשורה תחתונה תחסני גם את הילדות הגדולות שנה טובה

מנהל פורום חיסונים לילדים - משרד הבריאות