חיסון פוליו וחשש לטפיל במעיים

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים - משרד הבריאות

26/08/2013 | 20:17 | מאת: דנה

הבן שלי בן 5, חוסן בכל חיסוני השיגרה עד כה. יש לו אאוזינופילים גבוהים ו- IgE מוגבר לאורך זמן ואחד החשדות הוא טפיל במעיים (שוקלים טיפול באלבנדזול). האם במצב של טפיל במעיים מסוכן לתת את החיסון המוחלש, שכן שניהם בעצם "יתגוררו" באותו מקום? ואם אכן מסוכן - האם מסוכן גם לתת לו להיחשף לחברים בגן שחוסנו במוחלש? תודה

27/08/2013 | 19:31 | מאת: ד"ר גיל הירשהורן

אין שום מניעה מלחסן את הבן, גם אם יש לו "טפיל" המעיים מערכת החיסון המתמודדת מול נגיפים שונה מזו שנגד טפילים בברכת בריאות

מנהל פורום חיסונים לילדים - משרד הבריאות