מטרת בחיסון

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים - משרד הבריאות

26/08/2013 | 12:37 | מאת: עפרה

שלום רב, עד לרגע זה עדיין איני מבינה מה מטרת החיסון, אם הילדים שלנו חוסנו בנגיף מומת.באיזו מידה הם חשופים היום? ובמקביל, כיצד זה שאנחנו - המבוגרים - אינם חשופים. שהרי איננו יודעים באיזו מידה אנחנו מחוסנים.

26/08/2013 | 13:20 | מאת: ד"ר גיל הירשהורן

מטרת החיסון היא כפולה: 1. "ללמד" את מערכת העיכול של הילדים לזהות את הנגיף ולהמיד אותו בטרם חודר לגוף 2.לגרום לכך שהואלוסיה תהיה מחוסנת וכך הנגיף יעלם המבוגרים חוסנו בעבר בשני סוגי הנגיפים (מומת ומוחלש)ובנוסף הילדים רגישים הרבה יותר להתפרצות המחלה אם נדבקים בנגיף (לא סתם נקראה "שיתוק ילדים")

26/08/2013 | 15:21 | מאת: עפרה

דר הירשהורן תודה על המענה המהיר. עדיין איני מבינה. כמה חיסונים בסך הכל ילדים צריכים לקבל בסך הכל כדי להיות מחוסנים. ומה המשמעות של חיסון מומת שניתן בזריקה (הבת שלי קבלה בסוף כתה ב' לפני חודשיים) ובין חיסון מת מוחלש שניתן דרך הפה. אייך ניתן לוודא השמבוגרים שסובבים את הילד אכן מחוסנים ולא ידבקו ממנו. ולמה מחריגים את אותם ילדים שנמצאים בסביבה של מבוגרים שיש להם מערכת חיסונית מוחלשת.

26/08/2013 | 14:54 | מאת: עינת ברקן

הילדים שלנו מחוסנים נקודה. אין על זה עוררין השאר לא רלוונטי מי שלא חיסן בחיסון המומת (בדכ ערבים) שיחסן. כל השאר לא רלוונטי

מנהל פורום חיסונים לילדים - משרד הבריאות