לקראת לידה

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים - משרד הבריאות

22/08/2013 | 09:01 | מאת: נעמה

יש לי שני ילדים בני 5 ו 7, הגדול בכיתה ב' והקטנה בגן חובה. שניהם יהיו חשופים לשאר הילדים בגן ובביה"ס. השאלה שלי נוגעת לסטטיסטיקה, היות ואני אמורה ללדת בשבוע הקרוב וישנה השערה שחודשיים הראשונים התינוקת מסתמכת על מערכת החיסונית של האימא (כמובן במידה ותהיה הנקה מוצלחת, ייתכן ורק בקבוקים יתאפשרו). האם רצוי להמתין עם חיסון הילדים בכדי להסתמך על סטטיסטיקת הדבקה בכדי שהתינוקת לא בוודאות תחשף לפוליו (הרי במידה ויחוסנו אזי בוודאות הם נשאים בשישה השבועות הראשונים). בנוסף רק בחיסון השני בגיל 4 חודשים התינוקת תהיה מחוסנת, האם עמידות התינוקת בהתאם למערכת החיסון של האמא, טובה מספיק?

22/08/2013 | 10:09 | מאת: ד"ר גיל הירשהורן

ראשית אאחל לך לידה קלה ובריאות אושר ונחת שנית, הנוגדנים של האם עוברים לעובר דרך השליה גם אם לא מניקים את הילוד (מובן שעדיף להניק) והם נשארים בדם במשך מספר חודשים, לכן מתחילים לחסן מספר חודשים לאחר הלידה מפני שהילוד מוגן. אין סכנה בנגיף המוחלש גם אם הילוד יידבק - הנגיף עצמו אינו מסוכן והילוד מחוסן בריאות ואושר

מנהל פורום חיסונים לילדים - משרד הבריאות