אוטואימוניה של הכבד, בת 12- בידוד? לה ולאחיה?

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים - משרד הבריאות

22/08/2013 | 00:01 | מאת: הילה

שלום רב, אני פונה אליך ומקווה שתתפנה לענות לי לסייע בידי לקבל מידע חשוב. יש לי ארבעה ילדים (13.5, 12, 10, 8) - הילדה בת ה-12, חלתה לפני שנה וחצי ב- type 1 hepatitis autoimmune ,- הגענו כשהיא היתה במצב של כשל תפקודי הכבד. עד לפני כחודשיים, במשך שנה וארבעה חודשים היא קיבלה פרדינזון בשילוב עם אימורן, לאחר שיפור בתפקודי הכבד היום -היא מטופלת באימורן (75 מ"ג) ואורסוליט, מצבה יציב. עם זאת הובהר לי מתחילת המחלה שאין לה מערכת חיסון בגוף וכל חיידק או וירוס מסכנים את חייה. לאחרונה עלה נושא בפוליו- וכאן מתחילה הבעיה: 1. האם מותר לה ללכת לבית הספר בתקופת החיסונים? 2. האם לאחים שלה מותר ללכת לבית הספר בתקופה זו?הם הרי נחשפים לילדים שקיבלו או יקבלו את החיסון, ועלולים להיות נשאים... בעיקר האחים הצעירים יותר. 3. כיצד אפשר להגן עליה ? כיצד עלינו להתנהל? 4. מה לגבי דודנים צעירים שיקבלו את החיסון?מותר להם להיות בקרבתה? או בקרבת האחים שלה? גם בבית החולים לא יכלו לתת תשובה, ולכן אני פונה אליך בתקווה שתתפנה ותוכל לעזור לי. בתודה ובברכה, הילה

22/08/2013 | 10:29 | מאת: ד"ר גיל הירשהורן

אכן עקב הטיפול של הבת יש להמנע מלחסן את אחיה בשלב זה היא יכולה ללכת לבית הספר תוך הקפדה על כלי היגיינה בסיסים - נטילת ידיים אחרי יציאה מהשירותים אחרי האוכל, כמו בכל יום רגיל הדודנים יכולים להתחסן צרכים להקפיד על אותם הכללים. ככלל אין צורך לשנות את אורח החיים אלא רק להקפיד בברכת בריאות והחלמה מלאה

מנהל פורום חיסונים לילדים - משרד הבריאות