המוגלובין נמוך - נחשב לרמת סיכון גבוהה?

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים - משרד הבריאות

20/08/2013 | 15:21 | מאת: דנדון

שלום, אני מתכוונת לחסן השבוע את בתי בת השנתיים נגד הפוליו בנגיף החי-מוחלש. 1. אחותי, בת 40, סובלת מאנמיה (המוגלובין 9 ). האם היא נחשבת לנמצאת ברמת סיכון, וככזו אסור שתבוא במגע עם בתי במשך כחודש וחצי? 2. אמי חולה אונקולוגית. סיימה לפני כחודשיים טיפול כימותרפי אחרון. צריכה להתחיל ממש לפני ערב החג סדרה נוספת של טיפולים. האם אחותי עלולה לסכן אותה? 3. אמי ואחיי מתכננים לחגוג את החג בבית מלון. האם זה לא מסוכן עבור אמי, שכאמור, חולה אונקולוגית? האם מקום הומה אדם אינו מסוכן עוברה? ילדים שחוסנו/לא חוסנו שיגעו במזון, בסכום ובכו' ואולי לא הקפידו על הגיינה - לא יכולים להעביר את הנגיף וחלילה להדביק? ** כמובן שאנו נשמור על כל תנאיי ההגיינה המחמירים. אודה לתשובות. דנדון.

20/08/2013 | 16:52 | מאת: ד"ר גיל הירשהורן

אם מקפידים על תנאי היגיינה אין מניעה ממגע עם הילדים לא של אחותך ולא של אימך תהנו בחג

מנהל פורום חיסונים לילדים - משרד הבריאות