חולת cll

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים - משרד הבריאות

20/08/2013 | 15:15 | מאת: cll

בני בן 5 וחצי קיבל את כל החיסונים הנדרשים בטיפת חלב. אמי חולת cll (ואחותי סרטן השד) ואינני יודעת אם לחסנו כעת בחיסון המוחלש נגד הפוליו, זאת כי יש ילדים (חברים שלו) שכבר חוסנו וגם בשבוע הבא עם החזרה לגן יהיו ילדים שחוסנו. שאלתי היא: 1. אם אינני מחסנת , האם הוא יכול להידבק בנגיף מילד שחוסן ואז להעביר לאמי או אחותי? 2. אם כן נדבק בנגיף מילד שחוסן, כמה זמן הנגיף נשאר בגופו? או שזה לתמיד ואז לא נפטרים מזה?

20/08/2013 | 16:55 | מאת: ד"ר גיל הירשהורן

המחלות של אימך ואחותך אינן מהוות סיבה לא לחסן הילד יכול להידבק בנגיף המוחלש שאינו מסוכן ולהעבירו וכך הוא יתחסן וגם הן - אין כל סכנה בכך נגיף מופרש בצואה בתקופה של עד 6 שבועות בברכת בריאות

מנהל פורום חיסונים לילדים - משרד הבריאות