צליאק וחיסון חלקי

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים - משרד הבריאות

20/08/2013 | 11:08 | מאת: גלית

ילדה בת 7 חולת צליאק קיבלה IPV אחד לפני 6 שבועות ותקבל בעוד כמה ימים IPV שני. האם לאחר שני חיסוני IPV בלבד תוכל ללכת לבית הספר בהתחשב בזה שצליאק היא מחלה אוטואימונית?

20/08/2013 | 17:12 | מאת: ד"ר גיל הירשהורן

צליאק היא סוג של מחלה אוטואימונית אבל לא מדכאת את מערכת החיסון ולכן אין מניעה מלחסן את בתך ולחשוף אותה לילדים אחרים מחוסנים

20/08/2013 | 17:23 | מאת: גלית

האם שני חיסוני IPV בלבד יאפשרו את המגע שלה עם ילדים מחוסנים ב BOPV בבטחה? קראתי שמשרד הבריאות מאפשר רק לילדים שחוסנו ב שלוש מנות IPV וחולים במחלה אוטואימונית להתחיל את שנת הלימודים.

מנהל פורום חיסונים לילדים - משרד הבריאות