חיסון פוליו ו- itp - דחוף!

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים - משרד הבריאות

20/08/2013 | 09:00 | מאת: הילה

בני בן 4 , טופל עד לפני מס' חודשים במעקב מרפאה המטולוגית עקב התפרצות שנייה של itp . בגיל 8 חודשים אובחן לראשונה כחולה ב- itp לאחר שרמת הטסיות הגיעה ל-1000 קיבל ivig אחרי חודש וחצי שוב מנה של ivig (. לאחר כשבעה חודשים לערך עלייה ספונטנית של הטסיות עד כדי מס' תקין של למעלה מ-250,000 . לפני שנה בדיוק (כשהיה בן 3 ) התפרצות שנייה של itp אם כי לא באופן אקוטי כמו בפעם הראשונה ירידה של הטסיות עד לרמה של 30,000 לא קיבל ivig ..לאחר כחצי שנה עלייה ספונטנית של הטסיות , כיום נמצא במצב תקין לגמרי (כחצי שנה) ספירה אחרונה במרפאת קופ"ח לפני כ- 3 שבועות טסיות מעל 250,000 . לשאלותיי:, .1.האם לחסן בחיסון החי מוחלש של הפוליו. למרות שעבר את כל סדרת חיסוני פוליו כמקובל בעבר (קיבל כמו כל התינוקות פוליו מומת).? 2.האם חיסון זה או חשיפה לילדים בגן העוברים חיסון זה יכול להוות טריגר להתפרצות נוספת של itp ? 3. האם ivig שקיבל בגיל שמונה ועשרה חודשים מחק את הזכרון החיסוני שלו? (הוא קיבל חיסוני פוליו לפני מתן ivig ) ועוד מנת דחף חצי שנה אחרי קבלת ivig אודה לתשובתך,

20/08/2013 | 17:06 | מאת: ד"ר גיל הירשהורן

על פניו ניתן לחסן את הילד אבל רצוי להתייעץ ברופא המטפל שמכיר אותו

מנהל פורום חיסונים לילדים - משרד הבריאות