מתן חיסון רק בזריקה ולא דרך הפה

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים - משרד הבריאות

05/08/2013 | 13:33 | מאת: רוני

שלום, ארבעת ילדי קיבלו את החיסון נגד פוליו רק בזריקה ולא דרך הפה מאחר ואני נוטלת תרופה לדיכוי מע' החיסון (אני חולת קרוהן). בזמנו הוסבר לי שטיפות הניתנות בפה אינן הכרחיות מאז הוסיפו את החיסון בזריקה והן ניתנות מסיבה "היסטורית" בלבד. רציתי לוודא שזה אכן כך ואין לי סיבה לדאגה. תודה

שלום רב החיסון החי מוחלש שניתן דרך הפה הינו חיוני על מנת למנוע את הפצתו של הנגיף הפרא. עם זאת, במקרה כמו שלך מומלץ שהילדים לא יקבלו את החיסון על מנת שלא לסכן אותך.

מנהל פורום חיסונים לילדים - משרד הבריאות