פוליו

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים - משרד הבריאות

13/08/2013 | 08:19 | מאת: מיה

שאלה בתי בת חמש והולכת לגן, היא קבלה 3 מנות מחיסון של הנגיף המומת במידה ואני מחליטה לא לחסן אותה בטיפות, וילדים אחרים שבאים לגן קבלו את החיסון של הטיפות , האם היא יכולה להדבק בפוליו הפראי ולהשתתק. או עצם העובדה שהיא חוסנה דרך זריקה מגן עליה . תודה

13/08/2013 | 08:56 | מאת: ד"ר ערן קופל

מיה שלום, 3 מנות חיסון מומת נגד פוליו אינן מהוות בשום אופן הגנה מלאה מההמחלה ולכן התשובה לשאלתך חיובית - הבת יכולה לחלות גם במחלה הקלינית המלאה, היינו שיתוק ילדים כתוצאה מהדבקה בנגיף הפוליו הפראי שנמצא בארץ ב 2013 לאחר שנים רבות בו לא התגלה. יש להשלים באופן מלא שגרת חיסוני הילדות כפי גילה (מנת הדחף של גיל שנה למשל נגד פוליו בזריקה) וכן מומלץ לקבל את החיסון החי-מוחלש כמו ילדים אחרים בגילה על מנת למנוע העברת הנגיף הפראי בין הילדים וסיכון במחלת שיתוק ילדים מהנגיף הפראי. החיסון החי-מוחלש בטוח במיוחד לשימוש, בפרט שניתן לילדים קיבלו כבר מנת חיסון מומת אחת לפחות בעברם. בברכה, ערן

מנהל פורום חיסונים לילדים - משרד הבריאות