מעניין לדעת יותר פרטים על סקר הצואה

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים - משרד הבריאות

12/08/2013 | 19:20 | מאת: עידו

פורסם שגילו 28 נשאים, מתוכם 26 ילדים עד גיל 10, תינוק אחד שלא חוסן ואדם בן 70. 1. כמה בדיקות נכללו בסקר הספציפי הזה, מאיזה אזור ומה היה גיל הנבדקים? 2. כמה מהנשאים היו מחוסנים נגד פוליו ובאיזה חיסון חוסנו? 3. האם צפויות בקרוב בדיקות צואה נוספות מאזור זה ומאזורים אחרים? כדאי שמשרד הבריאות יפרסם באופן רשמי את כל הנתונים בנושא הפוליו ולא יטפטף אותם טיפין טיפין בפורומים שונים.

12/08/2013 | 20:19 | מאת: ד"ר גיל הירשהורן

1. נכללו כ2500 בדיקות צואה, מאזור הדרום 2. מכיון שהילדים מתחת לגיל 10 סביר שהם קיבלו את חיסון הIPV ולא הOPV שכבר לא ניתן מ2005 להדגיש הילדים היו נשאים - בריאים! 3. ייתכן ולפי הצורך יערכו בדיקות צואה נוספות, בעיקר באזורים בהם יזוהה הנגיף בשפכים

מנהל פורום חיסונים לילדים - משרד הבריאות