שאלה שמטרידה...

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים - משרד הבריאות

10/08/2013 | 23:34 | מאת: עדן

שלום, שאלה לי לגבי ילד בן שנה וחצי שלא מחוסן כלל. 1. האם יוכל לבקר כרגיל בגן הילדים, שבו יש ילדים שיקבלו את החיסון המוחלש? הגננת אמרה שמתחייבת להגיינה של צואה אבל לא יכולה להתחייב לרוק שנוזל לילדים מהפה על הצעצועים, החלפת מוצצים תוך שנייה בינהם וכו'. 2. במידה ואני מחליטה להשאיר אותו בבית, כמה זמן הוא אמור להישאר בבית כשאני לא יכולה לדעת מתי אחרון הילדים בגן קבל את החיסון? 3. במידה ויוכל לקבל חיסון אחד של פוליו , האם הוא מוגן דיו כדי ללכת כרגיל לגן או שגם אז עדיף להשאיר אותו בבית? אשמח לכל הבהרה בנוגע לילד שכרגע לא מחוסן אך הולך לגן ילדים.

11/08/2013 | 08:53 | מאת: ד"ר ערן קופל

עדן שלום, ילד בן שנה וחצי שלא מחוסן כלל - ההמלצה היא קודם כל לחסנו במידת האפשר בחיסוני הילדות שבשגרה, לרבות החיסון המומת נגד פוליו בזריקה. מי שמדוכא חיסון (כגון בזמן טיפולים כימותרפיים) - יש להמנע ממגע הדוק-קרוב עם ילדים שחוסנו למשך 6 שבועות. לגבי ילדים בריאים - אין מניעה מלהתרחק מילדים מחוסנים בחיסון החי-מוחלש. בברכה, ערן

11/08/2013 | 17:23 | מאת: עדן

תודה אבל התשובה לא ברורה. במידה ואחליט לחסן אותו רק בפוליו, האם יוכל לאחר החיסון ללכת לגן ללא חשש? או שגם אחרי חיסון אחד כדאי להשאיר בבית?

12/08/2013 | 09:31 | מאת: ד"ר ערן קופל

במקביל יש להשלים את חיסוני הילדות שבשגרה. בברכה, ערן

מנהל פורום חיסונים לילדים - משרד הבריאות