חיסון לילדה בת 9

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים - משרד הבריאות

10/08/2013 | 18:29 | מאת: אסף

שלום, בתי נולדה ב 2004, כלומר לפי מה שפורסם היא צריכה לקבל חיסון מוחלש במבצע הנוכחי. אבל- בפנקס החיסונים שלה בעמוד של החיסון נגד שיתוק ילדים - OPV (תרכיב חי מוחלש דרך הפה) רשום שהיא קיבלה בטיפת חלב במהלך שנת 2005 את החיסון 3 פעמים (בגיל 4 חודשים, 6 חודשים, 12.5 חודשים) האם צריך לחסן אותה ? (חשוב לי להדגיש שבחיסון הראשון רשום שהיא פלטה את החיסון והיא קיבלה טיפה נוספת אח"כ) תודה, אסף

10/08/2013 | 20:44 | מאת: ד"ר ערן קופל

אסף שלום, ככלל, עד סוף 2004 ניתן החיסון החי-מוחלש (עם 3 הזנים) נגד פוליו כחלק מחיסוני השגרה בטיפות חלב ב-3 מנות. אם במהלך שנת 2005 בתך קיבלה מנות אלו כפי שתיארת אין צורך לחסנה כעת במסגרת המבצע. העקרון הוא שילד שנולד לאחר 1.1.2004 ובעברו קיבל מנה אחת או יותר של OPV (חיסון חי-מוחלש בטיפות) - אין צורך לתת מנת חיסון חי-מוחלש כעת. שבוע טוב, ערן

10/08/2013 | 20:53 | מאת: אסך

תודה על התשובה. אם בכל זאת נחליט לחסנה עכשיו האם יש בכך סיכון? תודה, אסף

מנהל פורום חיסונים לילדים - משרד הבריאות