שאילה

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים - משרד הבריאות

10/08/2013 | 16:57 | מאת: אימא

שלום, ילד בן 7 שנים, אוטיסט, מקבל - RISPOND 0.5 וריטלין 10MG. סובל מאנמיה תקופה ארוכה, לא לועס. שאילה ראשונה האם זה חובה לחיסון? ואם כן האם במצב שלו מומלץ לחסן? תודה

10/08/2013 | 20:31 | מאת: ד"ר ערן קופל

מומלץ לחסן ילידי 1.1.2004 ואילך. המצב שתיארת איננו הוריית נגד לחיסון (כגון מצב דיכוי חיסוני אצל הילד או אצל בן משפחה הגר באותו בית). אין בישראל חובת חיסונים. מדובר במבצע חיסונים משלים (Supplementary Immunization Activity) כמקובל בעולם, שמטרתו תוספת של חיסון חי-מוחלש מעבר לחיסוני השגרה בשל המצב המיוחד בו מסתובב בביוב בארץ נגיף פוליו פראי. שבוע טוב, ערן

מנהל פורום חיסונים לילדים - משרד הבריאות