שתי שאלות חשובות בנוגע לחיסונים, תודה

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים - משרד הבריאות

11/07/2019 | 12:49 | מאת: אורטל

שלום רב 1. האם יש בעיה לחסן את התינוק בחיסון ארבעה חודשים עם עיכוב של שבועיים? כלומר היה אמור לקבל את החיסון לדוגמא ב7 לחודש, אך לאור אילוצים להזיז ל22 לחודש. 2. מתכננת נסיעה עם בני לעקבה בירדן והוא בן ארבעה חודשים, האם הוא נחשב למחוסן יחסית לחצבת לאור העברת נוגדנים בשחייה/הנקה.. או שמומלץ לא לסוע/לתת נוגדנים? תודה מראש

שלום רב 1. רצוי לקבל חיסונים במועדם. עם זאת, טכנית ניתן לדחות קבלת חיסון אם צריך ברוב החיסונים. 2. הנוגדנים מהאם אכן נותנים לתינוק הגנה מסויימת. בכל מקרה אין המלצה לבטל נסיעות. בברכה ד"ר אודי קלינר

15/07/2019 | 11:49 | מאת: אורטל

השאלה היא האם יש טווח זמן מסויים שצריך להמתין בין חיסון לחיסון? אם ביצענו חיסון ב-6.6.19, האם יש הפרש זמן עד לחיסון ארבעה חודשים? (למשל, האם חייב לקבל ספציפית לאחר שמונה שבועות.. או שאפשר לקבוע לו חיסון ב- 1.8 למשל.) תודה

מנהל פורום חיסונים לילדים - משרד הבריאות