חיסון חצבת לנכדים. מה הסיכון למקבלת טיפול ביולוגי

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים - משרד הבריאות

08/07/2019 | 22:29 | מאת: אא

אני חולה בדלקת פרקים פסוריאטית. מקבלת טיפול ביולוגי קוסנטיקס. הנכדים שלי בני שנתיים וחצי וחמש וחצי,קיבלו חיסון חצבת. האם מותר לי להיות בקרבתם? להחליף חיתול?

שלום רב אין בעיה להיות ליד ילד שקיבלת חיסון נגד חצבת. חשוב לזכור שהחיסון כולל לרוב גם מרכיב נגד אבעבועות רוח, במקרה ויש לילד תופעת לוואי בדמות פריחה דמויית אבעבועות, רצוי שאדם מדוכא חיסון לא ישהה לידו כל עוד יש לו את הפצעים בברכה ד"ר אודי קלינר

09/07/2019 | 14:34 | מאת: אא

גם בגיל חמש וחצי זה כולל אבעבועות?ואם הייתי חולה באבעבועות רוח בילדותי ,אני מחוסנת?

אכן, החיסון בכיתה א' גם כולל את מרכיב אבעבועות הרוח. אם היית חולה בעיקרון יש לך חסינות אבל כאמור בשל הדיכוי החיסוני שלך לא ניתן לסמוך על זה בברכה, ד"ר אודי קלינר

מנהל פורום חיסונים לילדים - משרד הבריאות