חיסון גיל 4 חודשים.....

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים - משרד הבריאות

11/05/2019 | 19:52 | מאת: חיסון 4 חודשים

שלום רב דר... הבת שלי בת 5 חודשים עם לרינגומלציה.. התחילה להשתמש במשאפים בוונטולין ובפלקסטייד פעמיים ביום 2 שאיפות בוקר וערב.. עקב חולי רב ואישפוזים חוזרים עקב דלקת ריאות וברונכוליטיס היא לא קיבלה עדיין את חיסון גיל 4 חודשים שכלול בתוכו רוטה.. האם היא יכולה להתחסן כרגיל ?הסטראואטידים לא מחלישים מערכת חיסונית? תודה רבה אמא של גאיה.

שלום רב סטרואידים וטיפולים אחרים עלולים לדכא את מערכת החיסון ובשל כך יתכן ולא ניתן לקבל חלק מהחיסונים. אני ממליץ לפנות עם כל המידע על הטיפול (כולל מינונים מדוייקים ומשך טיפול וכו') לטיפת חלב על מנת שיוכלו לתת המלצה מדוייקת למקרה שלכם בברכה ד"ר אודי קלינר

מנהל פורום חיסונים לילדים - משרד הבריאות