תופעות לוואי משתנות

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים - משרד הבריאות

09/04/2019 | 12:01 | מאת: ליאת

שלום ד"ר, בני קיבל את החיסונים בגיל חודשיים ולא היו לו בכלל תופעות לוואי. שלשום, בגיל 4 חודשים, הוא קיבל מנה שנייה של החיסון (מחומשת+פרבנר) ויש לו תופעות לוואי של חום, חוסר תיאבון, חוסר שקט ועוד. האם יכול להיות שאתו גוף יקלוט באופן שונה את אותו החיסון ?? מה הסיבה ? תודה.

שלום רב חשיפה חוזרת לגורמים שונים (לא בהכרח חיסון) יכולה לעורר תגובות חדשות. עם זאת, בגילאים אלה יש גם חשיפה ותחלואה רבה בלי קשר לחיסונים. בברכה, ד"ר אודי קלינר

מנהל פורום חיסונים לילדים - משרד הבריאות