הקדמת מנה 2 חיסון חצבת

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים - משרד הבריאות

27/11/2018 | 09:01 | מאת: גלית

לפי נתוני משרד הבריאות אחוז הנדבקים הגבוה ביותר בהתפרצות הנוכחית הוא בגילאים 1-4. ניתן להסיק שהרבה מהם קיבלו מנה אחת של חיסון? במידה וכך הדבר, מנה אחת של חיסון לא מהווה הגנה מלאה . ( ?93%). למה אם כן, לא מקדימים את המנה ה 2. לפחות במקומות כמו ירושלים, שם מרבית המקרים? כאמא לילד בן 4 אני מאוד חוששת , אפילו שחוסן פעם אחת. עד כדי הימנעות מהגעה למקומות ציבוריים..

שלום רב מרבית המקרים הם בקרב ילדים שלא חוסנו כלל. מיעוט קטן הינו בעל מנה אחת או יותר. לכן המיקוד הוא קודם כל להשלים מנת חיסון ראשונה בקרב הלא מחוסנים בברכה, ד"ר אודי קלינר

מנהל פורום חיסונים לילדים - משרד הבריאות