האם אני יכול להידבק בכלבת בעקבות המקרה הבא?

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים - משרד הבריאות

18/09/2018 | 16:46 | מאת: משה

יש אישה (בן אדם) שכל הזמן כלבים ובעלי חיים אחרים חלקם לא מחוסנים נגד כלבת מלקקים לאישה הזאת את הציפורניים שלה ו 3 דקות אחרי זה האישה הזאת יתעצבנה עליי ושרטה אותי וירד לי דם , האם אני יכול להידבק כתוצאה מזה בכלבת? תודה מראש.

שלום רב לא. רק מי שחולה בכלבת יכול להדביק והאישה הזו לא חולה בכלבת (אין חולי כלבת בארץ מזה שנים רבות בזכות החיסונים) בברכה, ד"ר אודי קלינר

20/09/2018 | 16:36 | מאת: משה

ואם האישה הזאת לא חולת כלבת אבל בציפורניים שלה וגם בתוך ומחוץ לציפורניים שלה יש רוק של בעל חיים שהוא חולה בכלבת והרוק הזה בציפורניים שלה ניכנס לדם שלי (כי היא שרטה אותי בציפורניים האלה ויצא לי דם ) אז במקרה הזה אני יכול להידבק בכלבת? כי שמעתי שאפשר להידבק בזה באמצעות מגע של רוק עם כלבת בדם של בן אדם. תודה לך מראש.

22/09/2018 | 19:40 | מאת: משה

וגם עם בציפורניים של האישה הזאת היה רוק של בעל חיים חולה כלבת והרוק הזה ניכנס לדם שלי אז אני לא יכול להידבק מזה בכלבת? כי גם עם האישה הזאת לא חולת כלבת קראתי שזה יכול לעבור מרוק נגוע של בעל חיים חולה כלבת לדם של בן אדם. תודה מראש.

שלום רב דרך הדבקה עקיפה כזו אינה מוכרת. באופן כללי הדבקה של כלבת מאדם לאדם אינה דרך מוכרת של הדבקה ובוודאי לא בצורה אותה אתה מתאר לא רואה חשש במקרה כזה להדבקה מכלבת בברכה, ד"ר אודי קלינר

מנהל פורום חיסונים לילדים - משרד הבריאות