הנחיות לחולים מדוכאי חיסון במשפחה

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים - משרד הבריאות

05/08/2013 | 11:06 | מאת: סבא וסבתא

שלום. אנו סבא וסבתא המוערבים מאד בטיפול בנכדים. בעליחולה מיאסטניה מדוכא חיסונית ומטופל גם בסטירואידים בקביעות ואני בטיפול כימוטרפי. כמה זמן לאחר החיסון אסור להיות במגע עם הנכדים? והאם משמעות החיסון לכלל אוכלוסיית הילדים היא הימנעות משהיה בקהל ילדים? במופע? בקייטנה וכו. ? ההדבקות היא במגע ישיר, מיציאות. ליחה או ב"אוויר"? תודה

שלום רב הפרשת הנגיף מהחיסון נמשכת מספר שבועות. לכן, עדיף שהילדים לא יקבלו את החיסון ככל שצפוי שתהיו איתם במגע, במיוחד אם מדובר במגע הדוק ולאורך זמן. ההידבקות הינה "מהיד-לפה", אותה יד שעשתה את פעולתה בשירותים, ולא נוקתה באופן מספק לאחר מכן עלולה במגע ישיר ולא ישיר להעביר את הנגיף לאדם אחר והוא יכניס אותו דרך הפה שלו לגופו. לכן חשוב מאו דלשמור על כללי היגינה אישיםי במיוחד בעת ההכנת אוכל, שימוש בשירותים והחלפת חיתולים

מנהל פורום חיסונים לילדים - משרד הבריאות