חיסון פוליו מוחלש ומדוכאי חיסון

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים - משרד הבריאות

06/06/2018 | 19:08 | מאת: דקלה

שלום, בתי בת השנה וחצי חוסנה השבוע בנגיף הפוליו המוחלש (שתי טיפות). אחי חולה קוליטיס ויש לו תינוקת בת חודש. האם עלינו להמנע ממפגשים איתם בשישה שבועות הקרובים? האם ניתן להפגש עם מגבלות? אם כן, מהן? תודה

שלום רב ההמלצה הינה לצמצם מגע במשך תקופה זו אין המשמעות לא להיפגש בכלל (הנגיף לא עובר באויר אלא במגע ישיר בעיקר), אבל כן להקפיד שלא יהיה מגע ישיר בין ביתך והתינוקת או אחיך. בעיקר חשוב להקפיד על היגיינת ידיים לפני ואחרי החלפת חיתול והאוכל ולא להשתמש באותם כלי אוכל. בברכה, ד"ר אודי קלינר

מנהל פורום חיסונים לילדים - משרד הבריאות