חיסונים לתינוק בן 11 חודשים

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים - משרד הבריאות

25/09/2017 | 11:10 | מאת: נועה

שלום רב, אנו נוסעים לאיי סיישל עם תינוק בן 11 חודשים, טיסה ישירה מישראל למלון 5 כוכבים ללא עצירות באפריקה. התינוק חוסן בארץ עד כה לכל החיסונים הנדרשים. האם יש צורך החיסונים נוספים? תודה נועה

שלום רב, לפי התיאור הנ"ל, יש המלצה לחיסון נגד פוליו (אשר יש לתינוק) והמלצה לחיסון נגד דלקת כבד נגיפית A, אשר התינוק טרם חוסן כנגדה כי זה חיסון שמקבלים בגיל מבוגר יותר. אני ממליץ לפנות למרפאת מטיילים לשם קבלת יעוץ בנוגע להגנה על הילד כנגד מחלה זו.

מנהל פורום חיסונים לילדים - משרד הבריאות