שאלה חשובה לגבי הכלבת

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים - משרד הבריאות

31/08/2017 | 04:04 | מאת: מגי

דוקטור שלום אני ננשכתי על ידי הכלב שלי שלא מחוסן לכלבת לפני כ5 חודשים הכלב חי ורגיל מה הסיכוי שחטפתי כלבת? הבנתי שכל כלב שנשך נכנס להסגר ל10 ימים אבל כבר עברו 5 חודשים מאז והכלב שלי אז הוא חי ועקבתי אחריו בשבועיים הראשונים כואב לי היד באיזור הנשיכה וכמו ליחה בעיות גרון חום 37.1 משהו כזה כאבי שרירים זה סימן לכלבת?? אני ממש בחרדות ואני טיפוס חרדתי.. האם תקופת הסכנה חלפה כבר? כמעט חצי שנה מאז הנשיכה והכלב חי כמתואר הוא שרד את ה10 ימים בתקופת הדגירה הכלב מדבק? האם אני צריכה לפעול בצעדים כלשהם? או שאני יכולה להיות רגועה? אשמח לתשובה מפורטת

אם הכלב נשאר בחיים זמן רב כל כך מאז הנשיכה, אפשר לומר בוודאות שבזמן הנשיכה הוא לא היה חולה בכלבת ולכן אין סיבה לחשוב שאת נדבקת. לגבי היד שלך ובעיות הגרון אני ממליץ לפנות לרופא המשפחה שלך.

מנהל פורום חיסונים לילדים - משרד הבריאות