חיסון חצבת מתחת לגיל שנה

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים - משרד הבריאות

27/05/2017 | 09:06 | מאת: קרן

שלון, בתי בת 9 וחצי חודשים, אנחנו טסים לאוסטריה באמצע יולי לתקופה של חודש (היא תהיה בת 11 חודשים). הבנתי שכדאי לחסן לחצבת - האם ישנה אפשרות בארץ לחסן לחצבת בלבד? בלי חזרת ואדמת ? גם באופן פרטי ובתשלום? - מטריד אותי לתת לה את החיסון המשולש לפני גיל שנה והבנתי שזה בכלל לא נספר ושאצטרך לתת שוב אחרי גיל שנה, מה יעילות החיסון בגיל 10 חודשים לעומת 12 חודשים? אודה מאוד לתשובתך

שלום רב אין חיסון בודד לחצבת בארץ. הסיבה שהחיסון לא ניתן מתחת לגיל שנה מכווון שבגיל זה, לילד יש עדיין נוגדנים אשר קיבל מאימו כנגד המחלה (בכל ילד רמה שונה כמובן) ולכן מצד אחד נותנים הגנה מסויימת לילד ומצד שני הם מפחיתים את יעילות החיסון. בשל כך, כאשר החיסון ניתן מתחת לגיל שנה לא ניתן לדעת האם החיסון יהיה יעיל באופן מלא בטווח הארוך ולכן אינו נספר. בטווח הקצר החיסון יתן הגנה מסויימת לילד והיעילות תלויה ברמת הנוגדנים הנ"ל אצלו.

27/05/2017 | 20:11 | מאת: קרן

תודה על התשובה ואין נזק כלשהו בלתת את החיסון פעם נוספת? או סיכון מבחינת הגיל הצעיר יותר?

שלום רב החיסון נחשב בטוח מאוד גם מתחת לגיל שנה ואין בעיה לקבל אותו פעם נוספת

מנהל פורום חיסונים לילדים - משרד הבריאות