דלקת ראות וחיסון גיל שנה

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים - משרד הבריאות

13/04/2017 | 12:31 | מאת: שירן

בסד תינוקת בת שנה וחצי אחרי תקופה של טיפולי אנלציה ואנטיביוטיקה בגלל חרחורים ודלקת ראות אושפזנו בבית חולים קבלנו חמצן אנלציה אנטיביוטיקה במשך שבוע ימים. השתחררנו עם הלצה לטיפול מניעתי עם סטרואידים אנלציות. האם במצב שיש עדיין חרחורים ומקבלים אנלציות הילדה חלשה..מה מומלץ לגבי חיסונים גיל שנה האם לדחות? תודה חג שמח

לפי התיאור לא מדובר במחלת רקע המדכאת את מערכת החיסון (כגון סרטן וכו'). בעיקרון טיפול בסטרואידים מקומי (כגון שאיפה כמתואר לעיל) לא מהווה אינדיקציה לדחיית החיסונים הניתנים בשגרה בגיל שנה. רק במקרה של טיפול מקומי ממושך עם עדות לדיכוי מערכת החיסון (יש להתייעץ עם הרופא המטפל בנוגע לכך) מומלץ לחכות חודש עם החיסון החי מוחלש (במקרה הזה החיסון המרובע נגד חצבת -אדמת חזרת ואבעבועות רוח) לאחר הפסקת הטיפול. חג שמח ד"ר אודי קלינר

מנהל פורום חיסונים לילדים - משרד הבריאות