שאלות

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים - משרד הבריאות

11/09/2013 | 19:46 | מאת: מיכל

שלום, אני בהריון בשבוע 30. יש לי שני ילדים שנולדו אחרי 2004 אשר קיבלו את החיסון המומת. הבנתי שבמידה ומחסנים את הילדים התינוק מוגן באמצעות הנוגדנים שלי שעברו אליו דרך השיליה ובאמצעות הנקה. האם התינוק מוגן גם מהוירוס הפראי באמצעות נוגדנים אלו? שאלה נוספת- האם העובדה שילדי נחשפו בגן לילדים שכבר חוסנו וככל הנראה כבר נדבקו והפכו נשאים אינה מייתרת בעצם את החיסון? האם הם לא פיתחו כבר נוגדנים בשל חשיפה זו? ומה משמעות הנשאות שלהם כתוצאה מהחשיפה? האם גם גופם "מתנקה" מהוירוס לאחר תקופה מסוימת כמו בחיסון? תודה רבה.

12/09/2013 | 15:21 | מאת: ד"ר גיל הירשהורן

התינוק מוגן כנגד הנגיף הפראי! זו מטרת החיסון עושים זאת באמצעות הנגיף המוחלש. כל עוד הם לא קיבלו בעצמם את הנגיף המוחלש אין אפשרות לדעת אם הם נחשפו רק מתן החיסון חושף אותם בודאות

מנהל פורום חיסונים לילדים - משרד הבריאות