מקורות להדבקה

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים - משרד הבריאות

09/09/2013 | 15:40 | מאת: זהבית

בני בן חצי שנה קיבל את החיסון החי מוחלש. ככל תינוק בגילו הוא מכניס כמעט הכל לפיו. מכיוון שהנגיף עובר גם דרך הרוק האם הנגיף יכול לעבור לצעצועים שלו, בקבוקים, מוצצים....? והאם משם אפשר להידבק? במידה ואכן זה מועבר כמה זמן הנגיף יכול להישאר על אותו חפץ עד שהוא מפסיק להיות מסוכן? או מת? סנוסף, הוא מכניס את ידיו לפה ונוגע בכל דבר. כמו כן, האם נשיקה לתינוק מהווה סיכון? וכמה זמן יש לאטום את הטיטול בשקית ניילון טרם השלכתה לפח, כפי שהונחתי בטיפת חלב?

09/09/2013 | 21:13 | מאת: ד"ר גיל הירשהורן

הנגיף לא נשאר חי באוויר החדר לכן זההדבקה היא ישירה בלבד לא עקיפה.. נשיקה על הלחי לא מסוכנת. אתה טיטול יש להשליך כרגיל מזכיר שוב ושוב הנגיף המוחלש אינו מסוכן!

מנהל פורום חיסונים לילדים - משרד הבריאות