מידי פעם אני מדליקה סיגריה

דיון מתוך פורום  ייעוץ טלפוני לגמילה מעישון

20/08/2014 | 16:33 | מאת: דפנה

הי, הפסקתי לעשן לפני 3 חודשיים בעזרתכם ואני מודה לכם מאוד ומידי פעם אני מדליקה סיגריה, בעיקר בבילוי עם חברים ואלכוהול, אני רוצה להמשיך לקחת עוד פעם צמפיקס, לקחתי כבר 3 חודשים צמפיקס וזה מאוד עזר לי בבילוי , לא רציתי לעשן. מה דעתכם?

הי דפנה תודה שאת משתפת אותנו . 3 חודשים זה לא מעט זמן וזו התמודדות לא פשוטה. אני מבינה שקשה לך להיות במצבים חברתיים ללא הסיגריה, את מצליחה לזהות את הקושי? מה בעצם התחושה כשאת בחברה מעשנת ? מה את מרגישה שהסיגריה נותנת לך? ובאופן כללי אומר לך שהפסקת עישון צריכה להיות מוחלטת גם לא סיגריה אחת. ברגע שאת מדליקה ומעשנת סיגריה מידי פעם הגוף לא מצליח להתנקות לגמרי מהניקוטיןולעבור גמילה. הקולטנים במוח נשארים פעילים ולאורך זמן ההפחתה הזו לא תחזיק מעמד ואז יהיה חבל על כל העבודה והמאמצים שהשקעת. אני לא חושבת שהצמפיקס זה המענה למצב שבו את נמצאת, אני ממליצה על סיגירה פלסטיק או תחליף ניקוטין כמו מדבקה /מסטיק/ לכסניות. דברים שיכולים לתת מענה בסיטואציות שציינת. ולפני סיום אדגיש את הדבר הכי חשוב - הכל קשור בסופו של דבר למידת ההחלטיות שלך לגבי הפסקת עישון . ממליצה לחשוב ולגבש החלטה שתהיי שלמה איתה, נסי להיזכר למה את רוצה להפסיק ומה זה יתרום לחייך. מקווה שהצלחתי לעזור שיהיה בהצלחה!!!

מנהלי פורום ייעוץ טלפוני לגמילה מעישון