ממוגרפיה או אולטראסאונד מה ההבדל ?

דיון מתוך פורום  גילוי מוקדם של סרטן השד - אבחון וטיפול

28/01/2014 | 12:00 | מאת: יערה

שלום , רציתי לדעת מה ההבדל בין בדיקת אולטרסאונד לגילוי מוקדם של סרטן השד לבין בדיקת ממוגרפיה לגילוי מוקדם של סרטן השד ? תודה יערה

שלום יערה ממוגרפיה היא בעצם צילום רנטגן במכשיר יעודי לשד, הבדיקה הסטנדרטית כוללת צילומים בשני מנחים לכל שד, סה"כ ארבעה צילומים.בדיקת אולטראסאונד מבוססת על גלי קול ואינה כרוחה בקרינה. בארץ המלצות משרד הבריאות לבצע ממוגרפיה החל מגיל חמישים בכל שנתיים או החל מגיל ארבעים כל שנה בנשים עם גורמי סיכון לסרטן שד (סיפור משפחתי בעיקר), בארצות הברית ממוגרפיה מבוצעת לרוב החל מגיל 40 בכל שנה.ההמלצה לממוגרפית סקר מבוססת על מחקרים שהראו הפחתה בתמותה מסרטן שד בנשים המבצעות מעקב ממוגרפיה. רגישות הממוגרפיה מופחתת בנשים בעלות שד סמיך ולכן בנשים בעלות מבנה כזה מקובל לבצע אולטראסאונד בנוסף לממוגרפיה. בנשים צעירות (מתחת לגיל 40 או 50) לרוב מבנה השד סמיך ואין המלצה לביצוע ממוגרפיה, ניתן לבצע אולטראסאונד שיכול לאבחן גושים גם בקבוצת גיל זו.אולטראסאונד שד אוטומטי הוא טכנולוגיה חדשה יחסית המאפשרת סריקה של השד בצורה אוטומטית במספר מנחים, מתקבלות מאות עד אלפים של תמונות ומהם יוצרים תמונה תלת מימדית, הבדיקה מומלצת לנשים צעירות שלא מבצעות ממוגרפיה ולנשים בעלות מבנה שד סמיך בנוסף לממוגרפיה.

מנהלי פורום גילוי מוקדם של סרטן השד - אבחון וטיפול