MRI

דיון מתוך פורום  גילוי מוקדם של סרטן השד - אבחון וטיפול

19/01/2014 | 13:22 | מאת: אלה

שלום ד"ר, רציתי לשאול לגבי בדיקת MRI שביצעתי עקב ממצא LCIS בשד ימין בביופסיה. הממצאים הם: מבנה רקמת השד פיברוגלנדולרי ברובו עם האדרת רקע גבוהה. שד ימין- ברביע העליון החיצוני שליש אחורי צביעה של גוש מיקרולובולרי במימדים של 3.5 4.7 ס"מ מראה האדרה מהירה חזקה עם פלטו ושטיפה. וצביעה של מספר מוקדים פזורים במרקם השד המראים האדרה מתגברת במהלך הזמן. בבית השחי ללא צביעה פתולוגית. בשד שמאל- צביעה מוקדית פזורה במרקם השד זהה לשד ימין. וצביעה של גוש לובולרי בחלק תחתון חיצוני שליש אמצעי במימדים של 1.6 2.2 מראה האדרה בינונית עם פלטו בבית השחי ללא צביעה פתולוגית. לסיכום: ציסטות רבות בשתי השדיים. צביעה מוקדית פזורה במרקם השד דו"צ מתאימה להיות על רקע שינויים פיברוציסטיים. בשד ימין-גוש ידוע מ2009 שגדל במהלך הזמן ועבר ביופסיה.שד שמאל גוש אשר לא הודגם בבדיקת הUS מומלצת עם מבט נוסף US לגוש זה - BIRADS 2. אני מתכננת הריון מתרומת ביצית עם או בלי הורמונים האם מותר לי? תודה.

אלה שלום לגבי LCIS לרוב מקובל לנתח ולהוציא את הממצא (לא ברור לי האם נותחת או לא), בכל מקרה LCIS נחשב גורם סיכון לממאירות בשד. לגבי הממצאים בבדיקת MRI על פי התיאור בפנייתך יש לדון עם הכירורג המטפל לגבי הגוש בשד ימין שאמנם ידוע אך גדל ולבצע US מכוון לאיזור הגוש בשד שמאל שאינו ידוע . בכל מיקרה רצוי שתסיימי את בירור השדיים לפני כניסה להריון. בברכה ד"ר גולן אורית

19/01/2014 | 14:39 | מאת: אלה

תודה על התשובה המהירה, רציתי לדעת האם ניתן להסיר הגוש בהרדמה מקומית ולא כללית עקב מום מולד בלב?

מנהלי פורום גילוי מוקדם של סרטן השד - אבחון וטיפול