גוש בשד ימין

דיון מתוך פורום  גילוי מוקדם של סרטן השד - אבחון וטיפול

27/12/2013 | 21:05 | מאת: dana

שלום, אני בת 38. לא ילדתי עדיין אף פעם. הייתי אצל כירורג שד שרשם "שד ימין בפריפריה בשעה 6 פיברואדנומה 1 ס"מ".לפי מה שהבנתי ממנו מדובר על גוש שפיר.כמו כן עשיתי אולטרהסאונד שד ובית שחי שלא קיבלתי עדיין תוצאות של אולטרהסאונד. 1) בזמן בדיקת אולטרהסאונד שד ובית שחי הייתי במחזור ביום השני . האם יש השפעה של המחזור על בדיקת אולטרהסאונד שד ובית שחי ? 2) כמו כן כשהייתי אצל כירורג שד שכחתי לציין בזמן הבדיקה שאני במחזור ביום השלישי. האם המחזור משפיע על אמינות הבדיקה על ידי כירורג ואם כן איך והאם כדאי לי להיבדק שוב על ידי הכירורג לאחר המחזור? תודה מראש

שלום דנה , בדיקת US שד אינה מושפעת מהיותך במחזור אך יש לזכור שמדובר בבדיקה שתלויה במבצע הבדיקה וכתוצאה מכך יכולה להשתנות מבודק לבודק. (מדובר בבדיקת US ידני) בדיקה קלינית של כירורג שד אכן מושפעת משינויים הורמונליים של השד ועל כן מומלץ בד"כ להיבדק עשבועיים לאחר תום המחזור

מנהלי פורום גילוי מוקדם של סרטן השד - אבחון וטיפול